Er zijn met name drie dingen waarover hij zich zorgen maakt. Op de eerste plaats is dat een daling van de bedrijfswinsten. Die winsten kunnen in zijn visie alleen maar dalen, want ze bevinden zich op een piek voor de afgelopen 55 jaar.

Bedrijven als Whirlpool, GM, Colgate-Palmolive, Pepsi en Starbucks gaven allen aan margedruk te verwachten. Maar daarnaast maakt Kass zich ook zorgen over de ondertewerkstelling. Het aantal Amerikanen dat geen baan heeft maar er toch één wil steeg in januari met meer dan 400.000.

Hun totaal aantal bedraagt nu ongeveer 6,70 miljoen, waardoor de werkloosheidsgraad dichter bij 13% uitkomt. Tenslotte is er nog de inflatie, die volgens Kass oncontroleerbaar is geworden. Hij ziet de beurskoersen op het einde van dit jaar dan ook op het niveau van begin dit jaar staan.

Er zijn met name drie dingen waarover hij zich zorgen maakt. Op de eerste plaats is dat een daling van de bedrijfswinsten. Die winsten kunnen in zijn visie alleen maar dalen, want ze bevinden zich op een piek voor de afgelopen 55 jaar. Bedrijven als Whirlpool, GM, Colgate-Palmolive, Pepsi en Starbucks gaven allen aan margedruk te verwachten. Maar daarnaast maakt Kass zich ook zorgen over de ondertewerkstelling. Het aantal Amerikanen dat geen baan heeft maar er toch één wil steeg in januari met meer dan 400.000. Hun totaal aantal bedraagt nu ongeveer 6,70 miljoen, waardoor de werkloosheidsgraad dichter bij 13% uitkomt. Tenslotte is er nog de inflatie, die volgens Kass oncontroleerbaar is geworden. Hij ziet de beurskoersen op het einde van dit jaar dan ook op het niveau van begin dit jaar staan.