Een tweede belangrijke factor is dat goud inflatie nodig heeft om te kunnen in waarde stijgen en die inflatie moet onder andere komen van prijsstijgingen bij andere grondstoffen. Daar is voorlopig geen sprake van, integendeel zelfs. Zelfs de graanmarkten zitten op de knieën.

Tenslotte zijn er de problemen met de margin calls op de beurs. Op korte termijn zullen beleggers die zwaar met geleend geld op de beurs belegd hebben meer margin moeten betalen. Sommigen van hen zullen goud verkopen om die margin te kunnen betalen.

Een tweede belangrijke factor is dat goud inflatie nodig heeft om te kunnen in waarde stijgen en die inflatie moet onder andere komen van prijsstijgingen bij andere grondstoffen. Daar is voorlopig geen sprake van, integendeel zelfs. Zelfs de graanmarkten zitten op de knieën. Tenslotte zijn er de problemen met de margin calls op de beurs. Op korte termijn zullen beleggers die zwaar met geleend geld op de beurs belegd hebben meer margin moeten betalen. Sommigen van hen zullen goud verkopen om die margin te kunnen betalen.