Het beste scenario voor de financiële markten is dat Nea Demakratia de verkiezingen wint en met steun van Pasok voldoende steun krijgt om 151 zetels in het parlement te veroveren.

Beide partijen ondersteunen het besparingsplan, zodat Griekenland in de eurozone zou kunnen blijven en steun zou kunnen blijven ontvangen.

Geen meerderheid voor ND/Pasok of een meerderheid voor SYRIZA

Bank of America Merrill Lynch is van mening dat bovenstaande scenario het beste is, de kansen op een wanordelijke exit van Griekenland uit de exit zouden er aanzienlijk door verkleind worden. In het geval Nea Demakratia en Pasok samen geen 151 zetels behalen, kunnen deze twee partijen nog op zoek gaan naar partners.

Die partners zijn wel te vinden, maar niet bij allen is de bereidheid om zwaar te blijven besparen even groot. Er zullen dan toegevingen moeten worden gedaan om een deal te bereiken.

Het minst gunstige scenario is uiteraard een grote overwinning van SYRIZA, Bank of America Merrill Lynch vreest in dit scenario een roller coaster rit op de financiële markten.

Het beste scenario voor de financiële markten is dat Nea Demakratia de verkiezingen wint en met steun van Pasok voldoende steun krijgt om 151 zetels in het parlement te veroveren. Beide partijen ondersteunen het besparingsplan, zodat Griekenland in de eurozone zou kunnen blijven en steun zou kunnen blijven ontvangen. Geen meerderheid voor ND/Pasok of een meerderheid voor SYRIZA Bank of America Merrill Lynch is van mening dat bovenstaande scenario het beste is, de kansen op een wanordelijke exit van Griekenland uit de exit zouden er aanzienlijk door verkleind worden. In het geval Nea Demakratia en Pasok samen geen 151 zetels behalen, kunnen deze twee partijen nog op zoek gaan naar partners. Die partners zijn wel te vinden, maar niet bij allen is de bereidheid om zwaar te blijven besparen even groot. Er zullen dan toegevingen moeten worden gedaan om een deal te bereiken. Het minst gunstige scenario is uiteraard een grote overwinning van SYRIZA, Bank of America Merrill Lynch vreest in dit scenario een roller coaster rit op de financiële markten.