SocGen analist Anatoli Annenkov ziet twee mogelijke oplossingen voor Cyprus. Op de eerste plaats kunnen de bedragen boven 100.000 euro zwaarder worden belast.

Deze oplossing is echter weinig waarschijnlijk, want ze zou de naam van Cyprus als financieel centrum naar de vaantjes helpen.

Een tweede oplossing is dat de troika meer flexibiliteit zou toestaan, wat concreet betekent dat het schuldenniveau mag oplopen tot 120% van het BBP.

Daardoor zou het land maar 2,50 miljard nodig hebben. De resterende 3,30 miljard euro zou nog altijd ergens gevonden moeten worden.

Een derde oplossing is de nationalisering van de pensioenfondsen, een idee waar de Cyprioten vannacht al mee speelden.

SocGen analist Anatoli Annenkov ziet twee mogelijke oplossingen voor Cyprus. Op de eerste plaats kunnen de bedragen boven 100.000 euro zwaarder worden belast. Deze oplossing is echter weinig waarschijnlijk, want ze zou de naam van Cyprus als financieel centrum naar de vaantjes helpen. Een tweede oplossing is dat de troika meer flexibiliteit zou toestaan, wat concreet betekent dat het schuldenniveau mag oplopen tot 120% van het BBP. Daardoor zou het land maar 2,50 miljard nodig hebben. De resterende 3,30 miljard euro zou nog altijd ergens gevonden moeten worden. Een derde oplossing is de nationalisering van de pensioenfondsen, een idee waar de Cyprioten vannacht al mee speelden.