Het tweede risico is dat de Amerikaanse centrale bank de controle over de rentecurve kwijtraakt. Tot dusver heeft de FED de rentecurve vrij goed onder controle kunnen houden, maar het risico schuilt hem vooral in een plots oplopen van de loonkosten waardoor de druk op de rente kan toenemen.

Het derde risico is een besmetting van de Portugese bankencrisis naar andere delen van Europa en zelfs naar andere delen van de wereld. De credit default swap spreads zijn weer opgelopen en wanneer die trend niet wordt omgebogen kan er meer onheil in de lucht hangen.

Het tweede risico is dat de Amerikaanse centrale bank de controle over de rentecurve kwijtraakt. Tot dusver heeft de FED de rentecurve vrij goed onder controle kunnen houden, maar het risico schuilt hem vooral in een plots oplopen van de loonkosten waardoor de druk op de rente kan toenemen. Het derde risico is een besmetting van de Portugese bankencrisis naar andere delen van Europa en zelfs naar andere delen van de wereld. De credit default swap spreads zijn weer opgelopen en wanneer die trend niet wordt omgebogen kan er meer onheil in de lucht hangen.