De Portugezen zijn met andere woorden niet van plan om steun te vragen bij Europa en het Internationaal Monetair Fonds. De financiële markten zijn echter niet overtuigd van de goede voornemens van Lissabon.

Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie steeg gisteren tot het nieuwe recordniveau van 7,82%. Een dergelijk renteniveau is uiteraard niet lang houdbaar.

Standard & Poor's verlaagde gisteren al de kredietrating van vijf Portugese banken. Het ratingagentschap waarschuwde bovendien dat nog deze week de kredietrating van Portugal kan worden verlaagd.

De Portugezen zijn met andere woorden niet van plan om steun te vragen bij Europa en het Internationaal Monetair Fonds. De financiële markten zijn echter niet overtuigd van de goede voornemens van Lissabon. Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie steeg gisteren tot het nieuwe recordniveau van 7,82%. Een dergelijk renteniveau is uiteraard niet lang houdbaar. Standard & Poor's verlaagde gisteren al de kredietrating van vijf Portugese banken. Het ratingagentschap waarschuwde bovendien dat nog deze week de kredietrating van Portugal kan worden verlaagd.