Opvallend is dat de rally tijdens de afgelopen weken getrokken werd door de consumentengerichte aandelen, zoals bijvoorbeeld Coca-Cola, McDonald's, Altria en Procter & Gamble. Cyclische aandelen zoals bijvoorbeeld aluminiumproducent Alcoa zijn duidelijke achterblijvers.

Er zijn drie factoren die dit fenomeen kunnen helpen verklaren. Op de eerste plaats is er de zwakke economische prestatie van China, die er ook verantwoordelijk is dat de koperprijs op jaarbasis met 8,50% is gedaald.

Daarnaast brengt de vrees voor een correctie mee dat de beleggers vooral defensieve aandelen kopen. Ze vrezen bovendien dat de groei in de tweede helft van het jaar zal vertragen.

Opvallend is dat de rally tijdens de afgelopen weken getrokken werd door de consumentengerichte aandelen, zoals bijvoorbeeld Coca-Cola, McDonald's, Altria en Procter & Gamble. Cyclische aandelen zoals bijvoorbeeld aluminiumproducent Alcoa zijn duidelijke achterblijvers. Er zijn drie factoren die dit fenomeen kunnen helpen verklaren. Op de eerste plaats is er de zwakke economische prestatie van China, die er ook verantwoordelijk is dat de koperprijs op jaarbasis met 8,50% is gedaald. Daarnaast brengt de vrees voor een correctie mee dat de beleggers vooral defensieve aandelen kopen. Ze vrezen bovendien dat de groei in de tweede helft van het jaar zal vertragen.