Drie factoren kunnen de goudprijs opnieuw fors hoger duwen. McCullough wijst er op dat Ben Bernanke geld is mogen blijven drukken zonder dat president Barack Obama hem ook maar een strobreed in de weg heeft gelegd. De Amerikaanse regering steunt de FED dus volledig.

Een tweede factor is dat taperen nog ver in de toekomst ligt, maar de belangrijkste factor die voor het goud pleit is dat de bulls terug in de ring zijn gekomen. De steun van de goudprijs op 1250 dollar heeft standgehouden en dus kan het goud nu klaar staan voor een volgende opwaartse beweging.

Drie factoren kunnen de goudprijs opnieuw fors hoger duwen. McCullough wijst er op dat Ben Bernanke geld is mogen blijven drukken zonder dat president Barack Obama hem ook maar een strobreed in de weg heeft gelegd. De Amerikaanse regering steunt de FED dus volledig. Een tweede factor is dat taperen nog ver in de toekomst ligt, maar de belangrijkste factor die voor het goud pleit is dat de bulls terug in de ring zijn gekomen. De steun van de goudprijs op 1250 dollar heeft standgehouden en dus kan het goud nu klaar staan voor een volgende opwaartse beweging.