Jim Steel, chief commodities analyst bij HSBC, gelooft dat een combinatie van drie factoren verantwoordelijk kan worden gesteld voor de daling van de goudprijs.

Drie factoren die de goudprijs ondersteunden, zijn echter weggevallen.. Op de eerste plaats was er de fiscal cliff in de Verenigde Staten, een probleem waar een tussenoplossing voor werd gevonden.

Daarnaast was er de Europese schuldencrisis, met de eeuwige dreiging dat Griekenland zou worden gedwongen om de eurozone te verlaten.

Die dreiging is inmiddels weggevallen en hetzelfde geldt, althans voorlopig, voor de kansen op een harde landing van de Chinese economie.

Jim Steel, chief commodities analyst bij HSBC, gelooft dat een combinatie van drie factoren verantwoordelijk kan worden gesteld voor de daling van de goudprijs. Drie factoren die de goudprijs ondersteunden, zijn echter weggevallen.. Op de eerste plaats was er de fiscal cliff in de Verenigde Staten, een probleem waar een tussenoplossing voor werd gevonden. Daarnaast was er de Europese schuldencrisis, met de eeuwige dreiging dat Griekenland zou worden gedwongen om de eurozone te verlaten. Die dreiging is inmiddels weggevallen en hetzelfde geldt, althans voorlopig, voor de kansen op een harde landing van de Chinese economie.