Op de eerste plaats is er de onzekerheid met betrekking tot de consument. Die factor is nog belangrijker geworden na de publicatie van tegenvallende cijfers over de kleinhandelsverkopen.

Een andere belangrijke factor is uiteraard de vrees voor het uitdeinen van de Europese begrotingscrisis. Tenslotte is er nog de vrees voor het stilvallen van de wereldwijde economische opleving.

Een factor die naar de achtergrond is verdwenen, is de vrees voor de gezondheid van algemeen financieel systeem. Daardoor is ook de VIX index, ook wel fear factor genoemd, gedaald.

Oud voorzitter van de FED Alan Greenspan heeft de onzekerheid eind vorige week weer doen toenemen door zijn verklaring dat de Verenigde Staten de limieten van de ontleningscapaciteit hebben bereikt. Wanneer het land nog meer gaat lenen, kunnen de kredietkosten fors gaan oplopen.

Op de eerste plaats is er de onzekerheid met betrekking tot de consument. Die factor is nog belangrijker geworden na de publicatie van tegenvallende cijfers over de kleinhandelsverkopen. Een andere belangrijke factor is uiteraard de vrees voor het uitdeinen van de Europese begrotingscrisis. Tenslotte is er nog de vrees voor het stilvallen van de wereldwijde economische opleving. Een factor die naar de achtergrond is verdwenen, is de vrees voor de gezondheid van algemeen financieel systeem. Daardoor is ook de VIX index, ook wel fear factor genoemd, gedaald. Oud voorzitter van de FED Alan Greenspan heeft de onzekerheid eind vorige week weer doen toenemen door zijn verklaring dat de Verenigde Staten de limieten van de ontleningscapaciteit hebben bereikt. Wanneer het land nog meer gaat lenen, kunnen de kredietkosten fors gaan oplopen.