Ondertussen staan de munten van heel wat groeimarkten onder druk. Daar spelen volgens Gijsels drie belangrijke elementen.

Eerst is er de angst dat de Fed zal stoppen met liquiditeit in het systeem te sturen. Ten tweede is er het meer structurele punt dat de handelsoverschotten van veel van deze landen krimpen, of zelfs negatief gaan wat de structurele opwaartse druk op hun munten vermindert. En ten slotte zijn er nog de investeringsstromen.

Vroeger was er vaak een mooie pickup in de vorm van een hogere rente te krijgen. Door het lage renteniveau wereldwijd is dit minder het geval. Dit zou ook kunnen betkenen dat een aantal van die stromen kunnen terugkkomen. Een ding is zeker, het zal voor nog meer volatiliteit in muntenland zorgen. Het belooft weer een warme zomer te worden...

Op de Europese beurzen zijn de verliezen inmiddels weer wat kleiner geworden, de koersval vanmorgen op de beurs van Japan jaagt de beleggers dan toch niet de gordijnen in.

Volgens Tim Harris van Lloyds TSB Bank werden de markten tot dus ver gekenmerkt door een lage volatiliteit, maar behoort die periode inmiddels ook weer opnieuw tot het verleden.

Ondertussen staan de munten van heel wat groeimarkten onder druk. Daar spelen volgens Gijsels drie belangrijke elementen. Eerst is er de angst dat de Fed zal stoppen met liquiditeit in het systeem te sturen. Ten tweede is er het meer structurele punt dat de handelsoverschotten van veel van deze landen krimpen, of zelfs negatief gaan wat de structurele opwaartse druk op hun munten vermindert. En ten slotte zijn er nog de investeringsstromen. Vroeger was er vaak een mooie pickup in de vorm van een hogere rente te krijgen. Door het lage renteniveau wereldwijd is dit minder het geval. Dit zou ook kunnen betkenen dat een aantal van die stromen kunnen terugkkomen. Een ding is zeker, het zal voor nog meer volatiliteit in muntenland zorgen. Het belooft weer een warme zomer te worden... Op de Europese beurzen zijn de verliezen inmiddels weer wat kleiner geworden, de koersval vanmorgen op de beurs van Japan jaagt de beleggers dan toch niet de gordijnen in. Volgens Tim Harris van Lloyds TSB Bank werden de markten tot dus ver gekenmerkt door een lage volatiliteit, maar behoort die periode inmiddels ook weer opnieuw tot het verleden.