Er zijn echter drie factoren die de rally op korte of middellange termijn een halt kunnen toeroepen. Op de eerste plaats zijn de ontslagen die het gevolg kunnen zijn van de federale besparingen in het kader van het sequester. Dit effect kan op middellange termijn werken.

Op relatief korte termijn is er de factor Slovenië, het land dat als volgende in Europa door een crisis kan worden getroffen. De koersen van de Sloveense staatsobligaties in dollars zijn in de voorbije weken vrij sterk gedaald. Tenslotte speelt volgens Cramer ook nog eens het 'sell in may and go away' effect, dat binnenkort in werking kan treden.

Er zijn echter drie factoren die de rally op korte of middellange termijn een halt kunnen toeroepen. Op de eerste plaats zijn de ontslagen die het gevolg kunnen zijn van de federale besparingen in het kader van het sequester. Dit effect kan op middellange termijn werken. Op relatief korte termijn is er de factor Slovenië, het land dat als volgende in Europa door een crisis kan worden getroffen. De koersen van de Sloveense staatsobligaties in dollars zijn in de voorbije weken vrij sterk gedaald. Tenslotte speelt volgens Cramer ook nog eens het 'sell in may and go away' effect, dat binnenkort in werking kan treden.