1) Deutsche Invest I Global Infrastructure (ISIN-code: LU0329760770)

Dit fonds heeft volop geprofiteerd van zijn blootstelling aan grote projecten in de Amerikaanse schaliegasindustrie. Sinds begin dit jaar staat het fonds 25 procent hoger. Het fonds is voor 53 procent belegd in de VS, en 31 procent van het geld zit in de opslag en het transport van olie. Het fonds is het grootste infrastructuurfonds beschikbaar op de Belgische markt.

2) Edmond de Rothschild Infrasphere (ISIN-code: FR0010556159)

Dit fonds krijgt de prijs voor meest regelmatig rendement. De voorbije drie jaar realiseerde het elk jaar een winst van 17 procent. Sinds begin dit jaar tekende het fonds 18 procent winst op. Hoewel de Amerikaanse olie- en gassector goed vertegenwoordigd is in het fonds, zijn de beleggingen meer gericht op middelgrote ondernemingen en op de groeilanden. De portefeuille is zeer geconcentreerd met minder dan veertig individuele posities.

3) DNCA Invest - Infrastructures (ISIN-code: LU0309082369)

Hoewel dit fonds sinds begin dit jaar wat is achtergebleven op de rest (een winst van 7 procent) heeft het wel het beste rendement de voorbije drie jaar (gemiddelde jaarlijkse winst van 18 procent). Het grootste deel van de portefeuille is belegd in Europa, voornamelijk in Frankrijk en Italië. Het fonds zal dan ook profiteren van het economische herstel op het Oude Continent. (FD)

Dit fonds heeft volop geprofiteerd van zijn blootstelling aan grote projecten in de Amerikaanse schaliegasindustrie. Sinds begin dit jaar staat het fonds 25 procent hoger. Het fonds is voor 53 procent belegd in de VS, en 31 procent van het geld zit in de opslag en het transport van olie. Het fonds is het grootste infrastructuurfonds beschikbaar op de Belgische markt.Dit fonds krijgt de prijs voor meest regelmatig rendement. De voorbije drie jaar realiseerde het elk jaar een winst van 17 procent. Sinds begin dit jaar tekende het fonds 18 procent winst op. Hoewel de Amerikaanse olie- en gassector goed vertegenwoordigd is in het fonds, zijn de beleggingen meer gericht op middelgrote ondernemingen en op de groeilanden. De portefeuille is zeer geconcentreerd met minder dan veertig individuele posities.Hoewel dit fonds sinds begin dit jaar wat is achtergebleven op de rest (een winst van 7 procent) heeft het wel het beste rendement de voorbije drie jaar (gemiddelde jaarlijkse winst van 18 procent). Het grootste deel van de portefeuille is belegd in Europa, voornamelijk in Frankrijk en Italië. Het fonds zal dan ook profiteren van het economische herstel op het Oude Continent. (FD)