Beleggers worden met drietal grote risico's geconfronteerd

De drie belangrijkste risico's voor investeerders in de huidige wereldeconomie zijn een mogelijke vertraging van de economische groei in de VS, hernieuwde druk op de periferie van de eurozone en vertraging van de economische groei in China.

In een rapport analyseerde Goldman Sachs deze drie en kwa tot de conclusie dat China de minste risico's in zich bergt gezien de stabilisering van de economische activiteit en soepelere kredietverlening. Over de VS en de eurozone is de bank nu iets voorzichtiger dan recentelijk nog het geval was.

In een ander rapport werd een update van de Chinese kopermarkt gegeven, die van groot belang is voor de wereldmarkt. Goldman Sachs verwacht een lagere Chinees importvolume in het tweede kwartaal van dit jaar zonder dat dit echter grote gevolgen zal hebben voor wereldmarktprijzen.

Resultatenseizoen in China heeft hoogtepunt bereikt

Het resultatenseizoen in China heeft inmiddels haar hoogtepunt bereikt, waarbij maandag een nieuwe topdag wordt wat rapporteringen betreft. Over het algemeen vallen de Chinese bedrijfsresultaten wat tegen, zodat de beurs vanuit die hoek geen nieuwe impuls moet verwachten.

Beleggers worden met drietal grote risico's geconfronteerd De drie belangrijkste risico's voor investeerders in de huidige wereldeconomie zijn een mogelijke vertraging van de economische groei in de VS, hernieuwde druk op de periferie van de eurozone en vertraging van de economische groei in China. In een rapport analyseerde Goldman Sachs deze drie en kwa tot de conclusie dat China de minste risico's in zich bergt gezien de stabilisering van de economische activiteit en soepelere kredietverlening. Over de VS en de eurozone is de bank nu iets voorzichtiger dan recentelijk nog het geval was. In een ander rapport werd een update van de Chinese kopermarkt gegeven, die van groot belang is voor de wereldmarkt. Goldman Sachs verwacht een lagere Chinees importvolume in het tweede kwartaal van dit jaar zonder dat dit echter grote gevolgen zal hebben voor wereldmarktprijzen.Resultatenseizoen in China heeft hoogtepunt bereikt Het resultatenseizoen in China heeft inmiddels haar hoogtepunt bereikt, waarbij maandag een nieuwe topdag wordt wat rapporteringen betreft. Over het algemeen vallen de Chinese bedrijfsresultaten wat tegen, zodat de beurs vanuit die hoek geen nieuwe impuls moet verwachten.