Met de bijzondere algemene aandeelhoudersvergaderingen van 11 en 13 februari bij Fortis op komst, heeft Dresdner Kleinwort een koopadvies voor het aandeel Fortis gegeven. De motivering van dat advies is echter eerder opvallend.

De analisten van Dresdner Kleinwort verwachten dat de beslissingen over Fortis zouden kunnen leiden tot zware wettelijke complicaties. Twee van de drie betwiste beslissingen in verband met de transacties zijn ondertussen al uitgevoerd, aldus de broker.

Om waarde te creëren voor de aandeelhouders van Fortis moet de deal met BNP geblokkeerd worden. De blokkering van de overeenkomst zou 2 euro waarde per aandeel Fortis kunnen toevoegen.

Met de bijzondere algemene aandeelhoudersvergaderingen van 11 en 13 februari bij Fortis op komst, heeft Dresdner Kleinwort een koopadvies voor het aandeel Fortis gegeven. De motivering van dat advies is echter eerder opvallend. De analisten van Dresdner Kleinwort verwachten dat de beslissingen over Fortis zouden kunnen leiden tot zware wettelijke complicaties. Twee van de drie betwiste beslissingen in verband met de transacties zijn ondertussen al uitgevoerd, aldus de broker. Om waarde te creëren voor de aandeelhouders van Fortis moet de deal met BNP geblokkeerd worden. De blokkering van de overeenkomst zou 2 euro waarde per aandeel Fortis kunnen toevoegen.