Dreigt ook de Europese middenklasse te verdwijnen? De kans is groot dat dit inderdaad zal gebeuren, in landen als Griekenland, Portugal en Spanje is deze evolutie zelfs al in volle gang. De werkloosheid is in deze landen torenhoog, zodat steeds meer mensen in armoede wegzakken.

Werklozen hebben ook geen koopkracht, zodat de middenstand eveneens in de problemen dreigt te raken. In de VS is de kloof tussen arm en rijk bovendien nog toengenomen, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat vooral de rijke Amerikanen er op de beurs beleggen.

Dreigt ook de Europese middenklasse te verdwijnen? De kans is groot dat dit inderdaad zal gebeuren, in landen als Griekenland, Portugal en Spanje is deze evolutie zelfs al in volle gang. De werkloosheid is in deze landen torenhoog, zodat steeds meer mensen in armoede wegzakken. Werklozen hebben ook geen koopkracht, zodat de middenstand eveneens in de problemen dreigt te raken. In de VS is de kloof tussen arm en rijk bovendien nog toengenomen, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat vooral de rijke Amerikanen er op de beurs beleggen.