De belangrijkste indices slagen er niet in om duidelijke richting te kiezen en blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. De Dow Jones en de S&P 500 bevinden zich (licht) in het rood, de Nasdaq boekt een lichte winst.

Inflatie is één van de weinige mogelijke oplossingen om inflatieprobleem op te lossen

In ontwikkelde markten speelt volgens Wihir Worah van PIMCO een enorm schuldenprobleem, en inflatie is een van de weinige mogelijke 'oplossingen'.

In de opkomende markten breidt de middenklasse zich de komende jaren uit en consumeert meer grondstoffen. Worah en zijn team voorzien voor de komende drie tot vijf jaar dan ook een wereldwijde stijging van de grondstofprijzen, met enkele cyclische dips.

Het structureren van een portefeuille zodat die is beschermd tegen hoge inflatie moet een kernelement zijn voor elke beleggingsstrategie.

De analisten van PIMCO denken dat inflatiegerelateerde obligaties uit ontwikkelde markten daarvoor de belangrijkste beleggingscategorie vormen bijvoorbeeld de Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) uit de Verenigde Staten.

De belangrijkste indices slagen er niet in om duidelijke richting te kiezen en blijven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. De Dow Jones en de S&P 500 bevinden zich (licht) in het rood, de Nasdaq boekt een lichte winst. Inflatie is één van de weinige mogelijke oplossingen om inflatieprobleem op te lossen In ontwikkelde markten speelt volgens Wihir Worah van PIMCO een enorm schuldenprobleem, en inflatie is een van de weinige mogelijke 'oplossingen'. In de opkomende markten breidt de middenklasse zich de komende jaren uit en consumeert meer grondstoffen. Worah en zijn team voorzien voor de komende drie tot vijf jaar dan ook een wereldwijde stijging van de grondstofprijzen, met enkele cyclische dips. Het structureren van een portefeuille zodat die is beschermd tegen hoge inflatie moet een kernelement zijn voor elke beleggingsstrategie. De analisten van PIMCO denken dat inflatiegerelateerde obligaties uit ontwikkelde markten daarvoor de belangrijkste beleggingscategorie vormen bijvoorbeeld de Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) uit de Verenigde Staten.