Dreigt China uiteindelijk toch het gele gevaar te worden? De kans dat de Chinezen steeds meer het laken naar hun kant zullen toetrekken, wordt steeds groter. China wordt stilaan groot genoeg om de hele regio te domineren en rolt dan ook steeds vaker de spierballen. Daarbij wordt vooral Japan geviseerd.

Sinds ongeveer 2009 is de taal die de Chinese regering spreekt steeds dreigender geworden. Daardoor raken de Verenigde Staten als traditionele bondgenoot van Japan in een vervelende situatie te belanden. Mogelijk wordt er in de komende maanden in de regio een anti-Chinese coalitie gevormd, die de scherpste kantjes van het conflict kan wegwerken.

Dreigt China uiteindelijk toch het gele gevaar te worden? De kans dat de Chinezen steeds meer het laken naar hun kant zullen toetrekken, wordt steeds groter. China wordt stilaan groot genoeg om de hele regio te domineren en rolt dan ook steeds vaker de spierballen. Daarbij wordt vooral Japan geviseerd. Sinds ongeveer 2009 is de taal die de Chinese regering spreekt steeds dreigender geworden. Daardoor raken de Verenigde Staten als traditionele bondgenoot van Japan in een vervelende situatie te belanden. Mogelijk wordt er in de komende maanden in de regio een anti-Chinese coalitie gevormd, die de scherpste kantjes van het conflict kan wegwerken.