In de afgelopen dagen verhoogden bedrijven als Nestle SA, McDonald's Corporation en Whole Foods Market de prijzen voor een aantal producten.

Volgens de economen gaan de kleinhandelsprijzen voor voedsel in de Verenigde Staten met meer dan de geprojecteerde 3 tot 4% stijgen.

Bill Lapp, de vroegere hoofdeconoom van ConAgra Foods Inc, waarschuwt dat er voor het einde van dit jaar nog meer prijsstijgingen zitten aan te komen. Volgens Lapp gaat het een moeilijk jaar worden voor de Amerikaanse consumenten.

In de afgelopen dagen verhoogden bedrijven als Nestle SA, McDonald's Corporation en Whole Foods Market de prijzen voor een aantal producten. Volgens de economen gaan de kleinhandelsprijzen voor voedsel in de Verenigde Staten met meer dan de geprojecteerde 3 tot 4% stijgen. Bill Lapp, de vroegere hoofdeconoom van ConAgra Foods Inc, waarschuwt dat er voor het einde van dit jaar nog meer prijsstijgingen zitten aan te komen. Volgens Lapp gaat het een moeilijk jaar worden voor de Amerikaanse consumenten.