Daarbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de wereldeconomie aan het vertragen is. De combinatie van meer inflatie met een tragere economische groei kan leiden tot een situatie waarin stagflatie (inflatie plus een stagnerende economie) een reëel gevaar vormt.

India wordt op de eerste plaats bedreigd

Het stagflatiescenario bedreigt op de eerste plaats India, waar de economische groei snel vertraagt terwijl anderzijds het inflatiegevaar nog niet is geweken.

De Indische centrale bank probeert de situatie op te vangen door meer geld te drukken, maar de twijfels over het slagen van deze strategie nemen toe.

De financiële markten zijn al bewust van het inflatievaar, die in juni op 7,25% stond, waar de centrale bank maar op 6,50% voor 2012 had gerekend. Er was bovendien de recente elektriciteitscrisis, die volgens de meeste analisten het inflatiegevaar nog heeft uitgediept.

Daarbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat de wereldeconomie aan het vertragen is. De combinatie van meer inflatie met een tragere economische groei kan leiden tot een situatie waarin stagflatie (inflatie plus een stagnerende economie) een reëel gevaar vormt. India wordt op de eerste plaats bedreigdHet stagflatiescenario bedreigt op de eerste plaats India, waar de economische groei snel vertraagt terwijl anderzijds het inflatiegevaar nog niet is geweken. De Indische centrale bank probeert de situatie op te vangen door meer geld te drukken, maar de twijfels over het slagen van deze strategie nemen toe. De financiële markten zijn al bewust van het inflatievaar, die in juni op 7,25% stond, waar de centrale bank maar op 6,50% voor 2012 had gerekend. Er was bovendien de recente elektriciteitscrisis, die volgens de meeste analisten het inflatiegevaar nog heeft uitgediept.