De belangrijkste reden voor de inflatiedreiging is de stijging van de voedselprijzen. Mahendran is van mening dat zelfs de regering in Beijing gaat opkijken van de impact die deze gaan hebben.

Mahendran verwijst naar de natuurrampen overal in de wereld, maar ook naar de problemen in China zelf. Ook daar dreigen de oogsten kleiner te zijn dan waar op gerekend was.

Meer dan normale regenval in het noorden van China en in het stroomgebied van de Yangtze zal de lokale voedselproductie zwaar onder druk zetten, met onvermijdelijk prijsstijgingen tot gevolg.

Uiteindelijk zal de Chinese regering weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan de rente te verhogen, waardoor meteen ook de economische groei afgeremd gaat worden.

De belangrijkste reden voor de inflatiedreiging is de stijging van de voedselprijzen. Mahendran is van mening dat zelfs de regering in Beijing gaat opkijken van de impact die deze gaan hebben. Mahendran verwijst naar de natuurrampen overal in de wereld, maar ook naar de problemen in China zelf. Ook daar dreigen de oogsten kleiner te zijn dan waar op gerekend was. Meer dan normale regenval in het noorden van China en in het stroomgebied van de Yangtze zal de lokale voedselproductie zwaar onder druk zetten, met onvermijdelijk prijsstijgingen tot gevolg. Uiteindelijk zal de Chinese regering weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan de rente te verhogen, waardoor meteen ook de economische groei afgeremd gaat worden.