Volgens de Duitse centrale bank is de dreiging die van de Europese schuldencrisis uitgaat nog altijd even groot als een jaar geleden. De Bundesbank ziet met name risico's die het gevolg zijn van de lage rentestand. Daardoor dreigen speculatieve zeepbellen te ontstaan.

Met name de Duitse vastgoedmarkt dreigt zo een zeepbel te worden, meer bepaald wat de grote steden betreft. De prijzen voor huizen en appartementen zijn in de afgelopen jaren in de grote Duitse steden relatief stabiel gebleven, maar de laatste maanden is er sprake van een sterke prijsstijging.

Volgens de Duitse centrale bank is de dreiging die van de Europese schuldencrisis uitgaat nog altijd even groot als een jaar geleden. De Bundesbank ziet met name risico's die het gevolg zijn van de lage rentestand. Daardoor dreigen speculatieve zeepbellen te ontstaan. Met name de Duitse vastgoedmarkt dreigt zo een zeepbel te worden, meer bepaald wat de grote steden betreft. De prijzen voor huizen en appartementen zijn in de afgelopen jaren in de grote Duitse steden relatief stabiel gebleven, maar de laatste maanden is er sprake van een sterke prijsstijging.