ABN Amro blijft bij de waardering van USD 600 per aandeel voor het technologiebedrijf; ook nadat een rechter van de International Trade Commission (ITC) besloot dat de oudere modellen van de iPhone en iPad een patent van Samsung schenden.

De ITC oordeelde dat een verkoopverbod moet worden ingesteld op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en iPad 2. Op korte termijn zal dat besluit de resultaten van Apple negatief beïnvloeden.

Het patent wordt geschonden door versies die telecomprovider AT&T verkoopt in de Verenigde Staten.

Veel apparaten daarvan worden al niet meer verkocht. De iPhone 4 en iPad 2 worden de komende maanden door nieuwe versies vervangen.

Apple wil beroep aanteken tegen de uitspraak, maar ook het Witte Huis kan binnen een periode van zestig dagen de beslissing ongedaan maken.

De patentschending heeft betrekking op technologie voor draadloze communicatie van Samsung, en niet zozeer over onderdelen of functionaliteit van het iOS besturingsprogramma. ABN Amro is koper van het aandeel.

ABN Amro blijft bij de waardering van USD 600 per aandeel voor het technologiebedrijf; ook nadat een rechter van de International Trade Commission (ITC) besloot dat de oudere modellen van de iPhone en iPad een patent van Samsung schenden. De ITC oordeelde dat een verkoopverbod moet worden ingesteld op de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad en iPad 2. Op korte termijn zal dat besluit de resultaten van Apple negatief beïnvloeden. Het patent wordt geschonden door versies die telecomprovider AT&T verkoopt in de Verenigde Staten. Veel apparaten daarvan worden al niet meer verkocht. De iPhone 4 en iPad 2 worden de komende maanden door nieuwe versies vervangen. Apple wil beroep aanteken tegen de uitspraak, maar ook het Witte Huis kan binnen een periode van zestig dagen de beslissing ongedaan maken. De patentschending heeft betrekking op technologie voor draadloze communicatie van Samsung, en niet zozeer over onderdelen of functionaliteit van het iOS besturingsprogramma. ABN Amro is koper van het aandeel.