Belangrijke beslissingen werden altijd uitgesteld, moeilijke knopen werden niet doorgehakt.

De CEO van het Deense Saxobank is van mening dat er drastische maatregelen nodig zijn om de eurozone recht te houden. Komen die er niet, dan kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Er is volgens Saxobank maar één manier waarop de eurzone kan worden rechtgehouden.

Er moet een vergaande integratie komen van de verschillende landen die deel uitmaken van de Europese Unie, inclusief een gemeenschappelijke monetaire politiek, het uitgeven van euro-obligaties en de bereidheid om enorme transfers van het noorden naar het zuiden toe te staan. De kans is klein dat Duitsland met deze voorwaarden akkoord zal gaan.

Belangrijke beslissingen werden altijd uitgesteld, moeilijke knopen werden niet doorgehakt. De CEO van het Deense Saxobank is van mening dat er drastische maatregelen nodig zijn om de eurozone recht te houden. Komen die er niet, dan kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Er is volgens Saxobank maar één manier waarop de eurzone kan worden rechtgehouden. Er moet een vergaande integratie komen van de verschillende landen die deel uitmaken van de Europese Unie, inclusief een gemeenschappelijke monetaire politiek, het uitgeven van euro-obligaties en de bereidheid om enorme transfers van het noorden naar het zuiden toe te staan. De kans is klein dat Duitsland met deze voorwaarden akkoord zal gaan.