De doortastendheid waarmee de besparingen in Griekenland, maar ook in Portugal en Spanje, werden opgelegd is volgens professor Stefan Duchateau een rechtstreeks gevolg van de overtuiging van de hoogdringendheid van dergelijke maatregelen om enerzijds de situatie alsnog recht te trekken en anderzijds het Armageddon van een uitsluiting uit de Eurozone te vermijden.

De vooruitgang inzake competitief vermogen van deze zwaar getroffen economieën wordt gemeten op basis van de evolutie van de reële effectieve wisselkoersen van deze landen ten opzichte van Duitsland.

Het is immers niet zo dat indien men tot eenzelfde muntzone behoort, dat de wisselkoers in economische zin tussen de diverse lidstaten constant is. Dit is slechts zo in nominale termen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De doortastendheid waarmee de besparingen in Griekenland, maar ook in Portugal en Spanje, werden opgelegd is volgens professor Stefan Duchateau een rechtstreeks gevolg van de overtuiging van de hoogdringendheid van dergelijke maatregelen om enerzijds de situatie alsnog recht te trekken en anderzijds het Armageddon van een uitsluiting uit de Eurozone te vermijden. De vooruitgang inzake competitief vermogen van deze zwaar getroffen economieën wordt gemeten op basis van de evolutie van de reële effectieve wisselkoersen van deze landen ten opzichte van Duitsland. Het is immers niet zo dat indien men tot eenzelfde muntzone behoort, dat de wisselkoers in economische zin tussen de diverse lidstaten constant is. Dit is slechts zo in nominale termen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.