Bovendien werd ook de rente waaraan de banken geld bij de ECB kunnen parkeren verder verlaagd. Die rente staat nu 0,20% negatief, de maatregel is bedoeld om de banken te stimuleren om meer geld te ontlenen aan de bedrijven. Aan QE waagt Draghi zich nog niet, de Duitsers zijn daar fervent tegen.

De reacties van de beurzen zijn uiteraard positief, zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken stevige winsten. Het kind van de rekening is evenwel de euro, die op de valutamarkten fors achteruit boert. Het ziet er naar uit dat de euro de kaap van 1,30 dollar gaat testen.

Bovendien werd ook de rente waaraan de banken geld bij de ECB kunnen parkeren verder verlaagd. Die rente staat nu 0,20% negatief, de maatregel is bedoeld om de banken te stimuleren om meer geld te ontlenen aan de bedrijven. Aan QE waagt Draghi zich nog niet, de Duitsers zijn daar fervent tegen. De reacties van de beurzen zijn uiteraard positief, zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 boeken stevige winsten. Het kind van de rekening is evenwel de euro, die op de valutamarkten fors achteruit boert. Het ziet er naar uit dat de euro de kaap van 1,30 dollar gaat testen.