ECB-president Mario Draghi sluit nieuwe maatregelen niet uit om economie te steunen, waarbij inderdaad ook gebruik van het rentewapen zou kunnen worden gemaakt.

Eind mei publiceerde de Europese Commissie de jaarlijkse aanbevelingen wat betreft begroting, structurele hervormingen en groeibevorderende maatregelen voor de verschillende Europese landen. Deze week vrijdag wordt wat dit betreft een verlengstuk gegeven.

De ministers van de Financiën van de Euro-zone gaan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dan namelijk hun goedkeuring geven aan de voorgestelde maatregelen. Vervolgens komen ze nog eens ter sprake op de EU-top van volgende week, waarna ze in juli definitief worden aangenomen.

ECB-president Mario Draghi sluit nieuwe maatregelen niet uit om economie te steunen, waarbij inderdaad ook gebruik van het rentewapen zou kunnen worden gemaakt. Eind mei publiceerde de Europese Commissie de jaarlijkse aanbevelingen wat betreft begroting, structurele hervormingen en groeibevorderende maatregelen voor de verschillende Europese landen. Deze week vrijdag wordt wat dit betreft een verlengstuk gegeven. De ministers van de Financiën van de Euro-zone gaan volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas dan namelijk hun goedkeuring geven aan de voorgestelde maatregelen. Vervolgens komen ze nog eens ter sprake op de EU-top van volgende week, waarna ze in juli definitief worden aangenomen.