De beleggers trokken zich daar weinig of niets van aan, ze bleven de beurskoersen verder opjagen. De gevolgen zijn bekend: op het einde van het decennium barstte de internet-zeepbel.

Bij Morgan Stanley vreest strategist Laurence Mutkin dat zich in een afzienbare toekomst een gelijkaardig scenario zal voltrekken. Hij vergelijkt in zijn nota getiteld titled "Now We're Getting Worried" de Draghi-put met de Greenspan-put uit het begin van de jaren 90.

De FED-voorzitter verklaarde destijds tussenbeide te zullen komen wanneer de marktomstandigheden zulks vereisten. Deze aanpak heeft tijdelijk gewerkt, maar de gevolgen waren desastreus. Op dezelfde manier zal ook aanpak van Draghi niet werken, aldus Mutkin.

De beleggers trokken zich daar weinig of niets van aan, ze bleven de beurskoersen verder opjagen. De gevolgen zijn bekend: op het einde van het decennium barstte de internet-zeepbel. Bij Morgan Stanley vreest strategist Laurence Mutkin dat zich in een afzienbare toekomst een gelijkaardig scenario zal voltrekken. Hij vergelijkt in zijn nota getiteld titled "Now We're Getting Worried" de Draghi-put met de Greenspan-put uit het begin van de jaren 90. De FED-voorzitter verklaarde destijds tussenbeide te zullen komen wanneer de marktomstandigheden zulks vereisten. Deze aanpak heeft tijdelijk gewerkt, maar de gevolgen waren desastreus. Op dezelfde manier zal ook aanpak van Draghi niet werken, aldus Mutkin.