De consensusverwachting is dat we een negatieve depositorente voor de banken krijgen, waardoor deze onder druk zullen gezet worden om meer geld uit te lenen aan de bedrijven. Het zijn vooral de kleinere banken die wanhopig op zoek zijn naar geld.

Het doen opleven van de ABS markt zal volgens SocGen echter waarschijnlijk onvoldoende zijn om de economie sneller te doen groeien. Draghi staat voor de moeilijke opgave om een Japans scenario voor Europa te vermijden. Japan worstelt al meer dan 20 jaar met een combinatie van lage groei en deflatie.

De consensusverwachting is dat we een negatieve depositorente voor de banken krijgen, waardoor deze onder druk zullen gezet worden om meer geld uit te lenen aan de bedrijven. Het zijn vooral de kleinere banken die wanhopig op zoek zijn naar geld. Het doen opleven van de ABS markt zal volgens SocGen echter waarschijnlijk onvoldoende zijn om de economie sneller te doen groeien. Draghi staat voor de moeilijke opgave om een Japans scenario voor Europa te vermijden. Japan worstelt al meer dan 20 jaar met een combinatie van lage groei en deflatie.