Eigenlijk wil de president van de Europese Centrale Bank zeggen dat hij niet van plan is om de rente te verhogen, ook al zou dit kunnen leiden tot een terugkeer van de rust op de financiële markten. Een stijging van de rente zou met name de economische groei kunnen fnuiken.

De centrale banken, want de ECB is geen alleenstaand geval, zijn dus eigenlijk niet te veel begaan met financiële stabiliteit in het systeem te brengen. De economie krijgt voorrang, maar Draghi vergeet daarbij misschien iets te snel dat de implosie van een zeepbel op de financiële markten de economie zware schade kan toebrengen.

Eigenlijk wil de president van de Europese Centrale Bank zeggen dat hij niet van plan is om de rente te verhogen, ook al zou dit kunnen leiden tot een terugkeer van de rust op de financiële markten. Een stijging van de rente zou met name de economische groei kunnen fnuiken. De centrale banken, want de ECB is geen alleenstaand geval, zijn dus eigenlijk niet te veel begaan met financiële stabiliteit in het systeem te brengen. De economie krijgt voorrang, maar Draghi vergeet daarbij misschien iets te snel dat de implosie van een zeepbel op de financiële markten de economie zware schade kan toebrengen.