Dus als we die dingen allemaal samen zien gebeuren, kunnen we volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas rustig stellen dat de markten anticiperen op ECB actie.

Hierbij is het ook niet onbelangrijk op te merken dat sinds Jackson Hole, Mario Draghi de fakkel van centrale bank rockster van Janet Yellen heeft overgenomen. Want van hem krijgen de markten nog nieuwe liquiditeiten om hun feestje verder te zetten, terwijl dat met Yellen minder het geval lijkt.

De Amerikaanse beurzen noteren vandaag in het rood, met ongelijke verliezen voor de verschillende indices. De Nasdaq weet de schade tot een minimum te beperken, maar de Dow Jones en de Nasdaq moeten beiden elk ongeveer een half procent prijsgeven.

Dus als we die dingen allemaal samen zien gebeuren, kunnen we volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas rustig stellen dat de markten anticiperen op ECB actie. Hierbij is het ook niet onbelangrijk op te merken dat sinds Jackson Hole, Mario Draghi de fakkel van centrale bank rockster van Janet Yellen heeft overgenomen. Want van hem krijgen de markten nog nieuwe liquiditeiten om hun feestje verder te zetten, terwijl dat met Yellen minder het geval lijkt. De Amerikaanse beurzen noteren vandaag in het rood, met ongelijke verliezen voor de verschillende indices. De Nasdaq weet de schade tot een minimum te beperken, maar de Dow Jones en de Nasdaq moeten beiden elk ongeveer een half procent prijsgeven.