In de Verenigde Staten werden de notulen van de juni-vergadering van het Federal Open Market Committee bekend gemaakt.

Daar sprak een zeer gematigde toon uit en dat rechtvaardigt de verwachting dat ook in de Verenigde Staten de rente lang laag zal blijven.

Ook dat steunde de obligatiekoersen en legde neerwaartse druk op de (Amerikaanse) rendementen.

Verder kwamen er bemoedigende cijfers uit China met betrekking tot de inflatie, die in juni is gedaald tot 2,3% vergeleken met 2,5% in mei.

En dan begon de afgelopen week natuurlijk ook voorzichtig het resultatenseizoen met de traditionele aftrap door de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa, die beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde.

Positief was bovendien de uitgesproken verwachting dat de vraag naar aluminium dit jaar wereldwijd met 7% zal stijgen.

In de Verenigde Staten werden de notulen van de juni-vergadering van het Federal Open Market Committee bekend gemaakt. Daar sprak een zeer gematigde toon uit en dat rechtvaardigt de verwachting dat ook in de Verenigde Staten de rente lang laag zal blijven. Ook dat steunde de obligatiekoersen en legde neerwaartse druk op de (Amerikaanse) rendementen. Verder kwamen er bemoedigende cijfers uit China met betrekking tot de inflatie, die in juni is gedaald tot 2,3% vergeleken met 2,5% in mei. En dan begon de afgelopen week natuurlijk ook voorzichtig het resultatenseizoen met de traditionele aftrap door de Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa, die beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal rapporteerde. Positief was bovendien de uitgesproken verwachting dat de vraag naar aluminium dit jaar wereldwijd met 7% zal stijgen.