De bedrijfkasstroom daalde organisch met 3,5%. Het kostenbesparingsplan van 1 mld GBP wordt versneld doorgevoerd. De omzetdaling in Europa versnelde in het vierde kwartaal tot 3,3%.
Dit kan onvoldoende opgevangen worden door de activiteiten in de groeilanden (o.a. Zuid-Afrika, India). Daarnaast presteren de duur betaalde Turkse activiteiten als gevolg van een zwak merkimago en van een zwakke netwerkkwaliteit barslecht met een omzetdaling van 18,4% in het vierde kwartaal.

Voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2010 verwacht de groep een stabiele operationele winst en een lichte stijging van de vrije kasstromen.

De waardering is aantrekkelijk (K/W '10E 8,5), maar het dividendrendement van 6,7% ligt onder het sectorgemiddelde van ca. 8,0%. SG Private Banking verlaagt het advies van kopen naar houden.

De bedrijfkasstroom daalde organisch met 3,5%. Het kostenbesparingsplan van 1 mld GBP wordt versneld doorgevoerd. De omzetdaling in Europa versnelde in het vierde kwartaal tot 3,3%. Dit kan onvoldoende opgevangen worden door de activiteiten in de groeilanden (o.a. Zuid-Afrika, India). Daarnaast presteren de duur betaalde Turkse activiteiten als gevolg van een zwak merkimago en van een zwakke netwerkkwaliteit barslecht met een omzetdaling van 18,4% in het vierde kwartaal. Voor het boekjaar eindigend op 31 maart 2010 verwacht de groep een stabiele operationele winst en een lichte stijging van de vrije kasstromen. De waardering is aantrekkelijk (K/W '10E 8,5), maar het dividendrendement van 6,7% ligt onder het sectorgemiddelde van ca. 8,0%. SG Private Banking verlaagt het advies van kopen naar houden.