Een trage vraag in de meeste eindgebruikersmarkten werd verergerd door de afbouw van voorraden doorheen de produktieketen.

De totale inkomsten waren 23 % lager dan in dezelfde periode vorig jaar (9 % lager ten opzichte van het voorgaande kwartaal). De netto-schuld op het einde van maart is met zo'n € 110 miljoen gedaald, voornamelijk als gevolg van de vermindering van het werkkapitaal.

ING merkte op dat Umicore een zeer zwakke trading statement gaf. Voor H1 wordt een REBIT verwacht die het niveau van 50 miljoen euro niet zo overtreffen. Het neutraal advies blijft gehandhaafd.

Ook KBC Securities kon alleen maar vaststellen dat Umicore een zwakke trading update gaf. Naar aanleiding daarvan werd het advies verlaagd van 'accumulate' naar 'houden'. Het koersdoel gaat van 18 naar 15 euro.

Een trage vraag in de meeste eindgebruikersmarkten werd verergerd door de afbouw van voorraden doorheen de produktieketen. De totale inkomsten waren 23 % lager dan in dezelfde periode vorig jaar (9 % lager ten opzichte van het voorgaande kwartaal). De netto-schuld op het einde van maart is met zo'n € 110 miljoen gedaald, voornamelijk als gevolg van de vermindering van het werkkapitaal.ING merkte op dat Umicore een zeer zwakke trading statement gaf. Voor H1 wordt een REBIT verwacht die het niveau van 50 miljoen euro niet zo overtreffen. Het neutraal advies blijft gehandhaafd. Ook KBC Securities kon alleen maar vaststellen dat Umicore een zwakke trading update gaf. Naar aanleiding daarvan werd het advies verlaagd van 'accumulate' naar 'houden'. Het koersdoel gaat van 18 naar 15 euro.