De claimemissie is volledig onderschreven door een groep van banken, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Door de overname van Tele Atlas en de omzetdaling door de crisis, zou TomTom zo goed als zeker in het 3kw09 de bankconvenanten van de schuld schenden.

De vier oprichters van het bedrijf, die op dit moment ~51,5% van de aandelen bezitten, zullen volledig meedoen in de claimemissie. Hun belang verwatert door de private placement wel tot ~47%.

Ook investeringpartijen Janivo en Cyrte en Alain de Taeye (particulier) doen mee met zowel de equity issue als de private placement.

De aandelen in de private placement worden uitgegeven voor Eur 6,12. De hoogte van de aandelenkoers voor de claimemissie is niet bekend.

De nieuwe grenzen van het nieuwe bankconvenant wordt 3,5x nettoschuld / EBITDA eind 2009 en 3,0x eind 2010. Op de schuld gaat TomTom gaat Euribor + 150 tot 350 bps betalen.

Theodoor Gilissen Bankiers schat dat er in totaal ongeveer 60 mln nieuwe aandelen bij op 125 uitstaande aandelen op dit moment. Er vindt een verwatering van circa 25% van de winst per aandeel plaats.

Met deze claimemissie komt TomTom uit de financiële problemen omtrent de schuldpositie. Door de verwatering is de waardering volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de hoge kant.

Voor het koersdoel gaat de bank uit van een koers-winstverhouding van 15,0x de winst per aandeel 2011 (Eur 0,50). Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt het advies naar Hold (was Buy) en zetten het koersdoel op Eur 7,50.

De claimemissie is volledig onderschreven door een groep van banken, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers op. Door de overname van Tele Atlas en de omzetdaling door de crisis, zou TomTom zo goed als zeker in het 3kw09 de bankconvenanten van de schuld schenden. De vier oprichters van het bedrijf, die op dit moment ~51,5% van de aandelen bezitten, zullen volledig meedoen in de claimemissie. Hun belang verwatert door de private placement wel tot ~47%. Ook investeringpartijen Janivo en Cyrte en Alain de Taeye (particulier) doen mee met zowel de equity issue als de private placement. De aandelen in de private placement worden uitgegeven voor Eur 6,12. De hoogte van de aandelenkoers voor de claimemissie is niet bekend. De nieuwe grenzen van het nieuwe bankconvenant wordt 3,5x nettoschuld / EBITDA eind 2009 en 3,0x eind 2010. Op de schuld gaat TomTom gaat Euribor + 150 tot 350 bps betalen. Theodoor Gilissen Bankiers schat dat er in totaal ongeveer 60 mln nieuwe aandelen bij op 125 uitstaande aandelen op dit moment. Er vindt een verwatering van circa 25% van de winst per aandeel plaats. Met deze claimemissie komt TomTom uit de financiële problemen omtrent de schuldpositie. Door de verwatering is de waardering volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan de hoge kant. Voor het koersdoel gaat de bank uit van een koers-winstverhouding van 15,0x de winst per aandeel 2011 (Eur 0,50). Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt het advies naar Hold (was Buy) en zetten het koersdoel op Eur 7,50.