De hardware-verkopen (o.a. Wii) lagen licht onder de verwachtingen, maar de beter dan verwachte software-verkopen compenseerden hiervoor. De winst per aandeel klom 8,5% tot 2.182 JPY.

Voor het komende boekjaar verwacht Nintendo een stabiele omzet en, dankzij lagere wisselkoersverliezen, een nettowinst die 7,5% stijgt.

Vooral de geplande softwareverkopen vindt SG Private Banking tegenvallend aangezien de bank verwacht had dat door de meer dan 50 mln verkochte Wiiconsoles de software-verkopen sterker zouden toenemen.

Daarnaast daalde de voorbije maanden de verkoop van Wii in Japan en de VS. SG Private Banking vreest dat de resultaten zich op een 'voorlopige' top bevinden, waardoor het koerspotentieel voor het aandeel voor de komende twaalf maanden beperkt is.

Anderzijds denkt SG Private Banking dat het neerwaarts risico ook gelimiteerd is gezien de schuldenvrije balans (net cash is 37% van de marktkapitalisatie) en het aantrekkelijke dividendrendement (4,8% bruto).

SG Private Banking verlaagt het advies van kopen naar houden. Het aandeel verlaat de Stocks to Buy.

De hardware-verkopen (o.a. Wii) lagen licht onder de verwachtingen, maar de beter dan verwachte software-verkopen compenseerden hiervoor. De winst per aandeel klom 8,5% tot 2.182 JPY.Voor het komende boekjaar verwacht Nintendo een stabiele omzet en, dankzij lagere wisselkoersverliezen, een nettowinst die 7,5% stijgt. Vooral de geplande softwareverkopen vindt SG Private Banking tegenvallend aangezien de bank verwacht had dat door de meer dan 50 mln verkochte Wiiconsoles de software-verkopen sterker zouden toenemen.Daarnaast daalde de voorbije maanden de verkoop van Wii in Japan en de VS. SG Private Banking vreest dat de resultaten zich op een 'voorlopige' top bevinden, waardoor het koerspotentieel voor het aandeel voor de komende twaalf maanden beperkt is. Anderzijds denkt SG Private Banking dat het neerwaarts risico ook gelimiteerd is gezien de schuldenvrije balans (net cash is 37% van de marktkapitalisatie) en het aantrekkelijke dividendrendement (4,8% bruto). SG Private Banking verlaagt het advies van kopen naar houden. Het aandeel verlaat de Stocks to Buy.