Ierland raakte zijn toprating al in april 2009 kwijt en zag de rating nu opnieuw verlaagd van Aa1 naar Aa2. Financieminister Brian Lenihan verklaarde vorige week nog dat de financiële positie van het land aan het stabiliseren is, maar die geruststelling volstond niet om Moody's gerust te stellen.

Silvio Peruzzo, econoom bij Royal Bank of Scotland Plc in Londen, was niet verrast door de downgrading. De outlook voor Ierland was al op negatief gezet. Bovendien zal de verlaging nauwelijks invloed hebben op de manier waarop de financiële markten naar Ierland kijken.

De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties werd na de verlaging 10 groter tot 293 basispunten. Dat is geen record, want in mei bedroeg de spread een piek van 306 punten.

Ierland raakte zijn toprating al in april 2009 kwijt en zag de rating nu opnieuw verlaagd van Aa1 naar Aa2. Financieminister Brian Lenihan verklaarde vorige week nog dat de financiële positie van het land aan het stabiliseren is, maar die geruststelling volstond niet om Moody's gerust te stellen. Silvio Peruzzo, econoom bij Royal Bank of Scotland Plc in Londen, was niet verrast door de downgrading. De outlook voor Ierland was al op negatief gezet. Bovendien zal de verlaging nauwelijks invloed hebben op de manier waarop de financiële markten naar Ierland kijken. De spread tussen Ierse en Duitse staatsobligaties werd na de verlaging 10 groter tot 293 basispunten. Dat is geen record, want in mei bedroeg de spread een piek van 306 punten.