De verlaging van de kredietrating van 15 grootbanken door Moody's komt volgens RBC Capital Markets veel te laat. Zeker de Amerikaanse banken zijn nu veel sterker dan ze drie jaar geleden waren.

De analisten van RBC Capital Markets geloven dan ook niet dat de banken veel meer zullen moeten betalen wanneer ze geld opnemen op de financiële markten.

Korte rente in VS zal in ieder geval buitengewoon laag worden gehouden

De aandelen in de Verenigde Staten eindigden woensdag lager op de aankondiging van de FOMC, dat "slechts" Operation

Twist zal worden verlengd. Sommigen hoopten volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een meer agressieve versoepeling.

Operation Twist is het programma van de Fed waarbij zij kortlopend papier verkoopt en met de opbrengst daarvan langer lopende obligaties opkoopt in de markt.

Dit beleid zorgt ervoor dat de balans van de Fed niet vergroot wordt, en het "moet zorgen voor neerwaartse druk op de lange rente en bijdragen aan bredere financiële voorwaarden voor een accommoderend beleid" aldus de Fed.

Daarnaast gaf Ben Bernanke in zijn persconferentie aan dat de Fed alle opties openhoudt en niet zal aarzelen om in te grijpen als het economisch herstel tegen blijft vallen.

Ook herhaalde Bernanke dat de Fed door de economische omstandigheden de korte rente "buitengewoon laag" zal houden tot in ieder geval eind 2014.

De verlaging van de kredietrating van 15 grootbanken door Moody's komt volgens RBC Capital Markets veel te laat. Zeker de Amerikaanse banken zijn nu veel sterker dan ze drie jaar geleden waren. De analisten van RBC Capital Markets geloven dan ook niet dat de banken veel meer zullen moeten betalen wanneer ze geld opnemen op de financiële markten. Korte rente in VS zal in ieder geval buitengewoon laag worden gehouden De aandelen in de Verenigde Staten eindigden woensdag lager op de aankondiging van de FOMC, dat "slechts" Operation Twist zal worden verlengd. Sommigen hoopten volgens Theodoor Gilissen Bankiers op een meer agressieve versoepeling. Operation Twist is het programma van de Fed waarbij zij kortlopend papier verkoopt en met de opbrengst daarvan langer lopende obligaties opkoopt in de markt. Dit beleid zorgt ervoor dat de balans van de Fed niet vergroot wordt, en het "moet zorgen voor neerwaartse druk op de lange rente en bijdragen aan bredere financiële voorwaarden voor een accommoderend beleid" aldus de Fed. Daarnaast gaf Ben Bernanke in zijn persconferentie aan dat de Fed alle opties openhoudt en niet zal aarzelen om in te grijpen als het economisch herstel tegen blijft vallen. Ook herhaalde Bernanke dat de Fed door de economische omstandigheden de korte rente "buitengewoon laag" zal houden tot in ieder geval eind 2014.