Op basis van de huidige rating gaat S&P er van uit dat bezitters van Griekse staatsobligaties maar de helft van hun geld gaan terugzien wanneer de schulden van dat land geherstructureerd gaan worden. De rating van Griekenland is nu overigens dezelfde als die van Azerbeidjan of die van Egypte.

De rating voor Portugal werd met twee streepjes verlaagd tot A-, met een negatieve outlook. Daarmee geeft S&P aan dat de kredietrating in de toekomst nog verder kan worden verlaagd.

Peter Chatwell, strateeg bij Calyon in Londen, sprak van een belangrijke beslissing die ook niet zonder gevolgen voor bedrijfsobligaties zal blijven. Chatwell denkt dat een kredietverlaging van de Griekse banken al ingecalculeerd zit.

Op basis van de huidige rating gaat S&P er van uit dat bezitters van Griekse staatsobligaties maar de helft van hun geld gaan terugzien wanneer de schulden van dat land geherstructureerd gaan worden. De rating van Griekenland is nu overigens dezelfde als die van Azerbeidjan of die van Egypte. De rating voor Portugal werd met twee streepjes verlaagd tot A-, met een negatieve outlook. Daarmee geeft S&P aan dat de kredietrating in de toekomst nog verder kan worden verlaagd. Peter Chatwell, strateeg bij Calyon in Londen, sprak van een belangrijke beslissing die ook niet zonder gevolgen voor bedrijfsobligaties zal blijven. Chatwell denkt dat een kredietverlaging van de Griekse banken al ingecalculeerd zit.