Moody's is bezorgd dat investeerders worden gedwongen om mee te betalen aan toekomstige nieuwe noodleningen aan Ierland.

Daardoor zal op toekomstige leningen een hogere rente moeten worden betaald en zal Ierland opnieuw noodleningen moeten krijgen, voor het weer de kapitaalmarkt op kan gaan om geld op te halen.

De Ierse overheid geeft volgens ABN Amro zelf aan dat het aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen tot eind 2013, met behulp van de ontvangen noodleningen van de EU en het IMF.

Ook de Europese Commissie is het niet eens met de beoordeling door Moody's. De EC stelt dat de bezuinigingen van Ierland volledig op schema liggen en dat het land dit jaar weer groei zal laten zien.

Ook stelt de ECB dat de kredietbeoordelaars vaak te weinig kennis hebben om de situatie goed te kunnen beoordelen en dat ze met hun downgrades de crisis alleen maar verergeren.

Moody's is bezorgd dat investeerders worden gedwongen om mee te betalen aan toekomstige nieuwe noodleningen aan Ierland. Daardoor zal op toekomstige leningen een hogere rente moeten worden betaald en zal Ierland opnieuw noodleningen moeten krijgen, voor het weer de kapitaalmarkt op kan gaan om geld op te halen. De Ierse overheid geeft volgens ABN Amro zelf aan dat het aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen tot eind 2013, met behulp van de ontvangen noodleningen van de EU en het IMF. Ook de Europese Commissie is het niet eens met de beoordeling door Moody's. De EC stelt dat de bezuinigingen van Ierland volledig op schema liggen en dat het land dit jaar weer groei zal laten zien. Ook stelt de ECB dat de kredietbeoordelaars vaak te weinig kennis hebben om de situatie goed te kunnen beoordelen en dat ze met hun downgrades de crisis alleen maar verergeren.