Ryan Detrick, senior technical strategist bij Schaeffer's Investment Research, wijst er op dat de Dow Theory niet meer zo belangrijk is als vroeger. Er zijn namelijk minder industriële bedrijven, hun plaats is ingenomen door bedrijven uit de dienstensector.

Daarom zijn volgens Derrick de small caps een betere marktindicator. Die small caps hebben in de afgelopen weken eveneens sterk gepresteerd en dat mag de voorbode zijn van een forse stijging van de koersen op de bredere markt. Detrick gaat er van uit dat minstens de eerste zes maanden van dit jaar goed voor aandelen zullen worden.

Ryan Detrick, senior technical strategist bij Schaeffer's Investment Research, wijst er op dat de Dow Theory niet meer zo belangrijk is als vroeger. Er zijn namelijk minder industriële bedrijven, hun plaats is ingenomen door bedrijven uit de dienstensector. Daarom zijn volgens Derrick de small caps een betere marktindicator. Die small caps hebben in de afgelopen weken eveneens sterk gepresteerd en dat mag de voorbode zijn van een forse stijging van de koersen op de bredere markt. Detrick gaat er van uit dat minstens de eerste zes maanden van dit jaar goed voor aandelen zullen worden.