Echte industriële bedrijven zijn nu nog Boeing en General Electric. Hoewel de laatste ook een financiële tak heeft. Nu kan men stellen dat de Amerikaanse economie minder op industrie is gebaseerd dus is het logisch dat bedrijven in deze sector uit de index verdwijnen.

Maar een bedrijf als Ford had niet misstaan in de "Amerikaanse" index. Het bedrijf produceert vooral in de VS en haalt daar ook haar winst vooral hier vandaan. Maar de lage aandelenkoers ($17) zal wel de reden zijn waarom men de voorkeur gaf aan Nike.

Echte industriële bedrijven zijn nu nog Boeing en General Electric. Hoewel de laatste ook een financiële tak heeft. Nu kan men stellen dat de Amerikaanse economie minder op industrie is gebaseerd dus is het logisch dat bedrijven in deze sector uit de index verdwijnen. Maar een bedrijf als Ford had niet misstaan in de "Amerikaanse" index. Het bedrijf produceert vooral in de VS en haalt daar ook haar winst vooral hier vandaan. Maar de lage aandelenkoers ($17) zal wel de reden zijn waarom men de voorkeur gaf aan Nike.