Jeremy Siegel, professor aan de universiteit van Wharton is echter een heel andere mening toegedaan. De Dow Jones kan volgend jaar doorstijgen richting 17.000 punten, aldus Wharton. Zijn uitgangspunt is dat aandelen op de huidige koersniveaus ronduit goedkoop zijn.

Meer zelfs: we krijgen de beste koopkans die we in een lange periode gaan krijgen. Wharton spaart de superlatieven niet, volgens hem is het van de jaren 50 geleden dat de op Wall Street genoteerde aandelen nog zo goedkoop waren. Hij voorziet dan ook ruimte voor een fikse stijging.

Een koers-winstverhouding van 13 in plaats van 30

Op relatieve basis bedraagt de huidige koers-winstverhouding van de op Wall Street genoteerde aandelen momenteel ongeveer 13. In de komende vijf tot tien jaar zijn in zijn visie negatieve returns simpelweg onmogelijk wanneer vertrokken wordt aan een koers-winstverhouding van 13.

Wharton verwijst in dat verband naar het jaar 2000, toen de technologiezeepbel haar piek had bereikt. De gemiddelde koers-winstverhouding bedroeg toen 30 en vanaf dergelijke niveaus kon het niet anders dan dat er een forse correctie op komst was. Dat gevaar dreigt volgens Wharton momenteel echter helemaal niet.

Jeremy Siegel, professor aan de universiteit van Wharton is echter een heel andere mening toegedaan. De Dow Jones kan volgend jaar doorstijgen richting 17.000 punten, aldus Wharton. Zijn uitgangspunt is dat aandelen op de huidige koersniveaus ronduit goedkoop zijn. Meer zelfs: we krijgen de beste koopkans die we in een lange periode gaan krijgen. Wharton spaart de superlatieven niet, volgens hem is het van de jaren 50 geleden dat de op Wall Street genoteerde aandelen nog zo goedkoop waren. Hij voorziet dan ook ruimte voor een fikse stijging. Een koers-winstverhouding van 13 in plaats van 30Op relatieve basis bedraagt de huidige koers-winstverhouding van de op Wall Street genoteerde aandelen momenteel ongeveer 13. In de komende vijf tot tien jaar zijn in zijn visie negatieve returns simpelweg onmogelijk wanneer vertrokken wordt aan een koers-winstverhouding van 13. Wharton verwijst in dat verband naar het jaar 2000, toen de technologiezeepbel haar piek had bereikt. De gemiddelde koers-winstverhouding bedroeg toen 30 en vanaf dergelijke niveaus kon het niet anders dan dat er een forse correctie op komst was. Dat gevaar dreigt volgens Wharton momenteel echter helemaal niet.