Op de achtergrond is er op de eerste plaats de positieve invloed van het rond Griekenland bereikte akkoord.

Maar in de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over de fiscale klip nog volop bezig, van concrete resultaten is voorlopig geen sprake.

Bovendien ziet het technisch plaatje voor de Amerikaanse beursindices er niet meteen zo denderend uit, zo blijkt uit een rapport door Theodoor Gilissen Bankiers.

De technische signaalfunctie van de daling uit de 'ending diagonal triangle' (beter bekend als de 'rising wedge') impliceert hooguit een pullback-poging naar de oorspronkelijke stijgende steunlijn die de dieptepunten van 2009 met die van 2011 verbindt.

Volgens de theorie is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een correctieve terugslag naar de basis van de wig (= bodem 2011)) te verwachten.

Op de achtergrond is er op de eerste plaats de positieve invloed van het rond Griekenland bereikte akkoord. Maar in de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over de fiscale klip nog volop bezig, van concrete resultaten is voorlopig geen sprake. Bovendien ziet het technisch plaatje voor de Amerikaanse beursindices er niet meteen zo denderend uit, zo blijkt uit een rapport door Theodoor Gilissen Bankiers. De technische signaalfunctie van de daling uit de 'ending diagonal triangle' (beter bekend als de 'rising wedge') impliceert hooguit een pullback-poging naar de oorspronkelijke stijgende steunlijn die de dieptepunten van 2009 met die van 2011 verbindt. Volgens de theorie is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een correctieve terugslag naar de basis van de wig (= bodem 2011)) te verwachten.