Op de valutamarkten moet de euro terrein prijsgeven tegenover de dollar. Het sentiment wordt negatief beïnvloed door de publicatie van tegenvallende cijfers in verband met de nieuwe fabrieksbestellingen. Daarmee wordt het positieve beeld dat in de afgelopen weken werd opgebouwd enigszins tegengesproken.

Het effect van de meevallende werkloosheidscijfers lijkt inmiddels te zijn uitgewerkt. Sommige beleggers hebben namelijk last gekregen van hoogtevrees nadat de Dow Jones vorige week door het psychologisch belangrijke niveau van 14.000 punten brak.

Op de valutamarkten moet de euro terrein prijsgeven tegenover de dollar. Het sentiment wordt negatief beïnvloed door de publicatie van tegenvallende cijfers in verband met de nieuwe fabrieksbestellingen. Daarmee wordt het positieve beeld dat in de afgelopen weken werd opgebouwd enigszins tegengesproken. Het effect van de meevallende werkloosheidscijfers lijkt inmiddels te zijn uitgewerkt. Sommige beleggers hebben namelijk last gekregen van hoogtevrees nadat de Dow Jones vorige week door het psychologisch belangrijke niveau van 14.000 punten brak.