Technische analist Doug Short wijst er op dat de situatie ook politiek gezien op elkaar lijkt. De Japanse regering probeert al 20 jaar de economie te reanimeren, zoals de VS dat nu doet.

Japan heeft eveneens de eigen munt laten dalen, maar slaagde er niet in om de economie een kick-start te geven. Ook de lage rente heeft de Japanse economie er niet bovenop geholpen.

Volgens Short is de vergelijking tussen de Verenigde Staten en Japan enigszins angstwekkend. Hij sluit niet uit dat ook de VS op een 'lost decade' afstevent, zoals Japan er ook eentje heeft.

Technische analist Doug Short wijst er op dat de situatie ook politiek gezien op elkaar lijkt. De Japanse regering probeert al 20 jaar de economie te reanimeren, zoals de VS dat nu doet. Japan heeft eveneens de eigen munt laten dalen, maar slaagde er niet in om de economie een kick-start te geven. Ook de lage rente heeft de Japanse economie er niet bovenop geholpen. Volgens Short is de vergelijking tussen de Verenigde Staten en Japan enigszins angstwekkend. Hij sluit niet uit dat ook de VS op een 'lost decade' afstevent, zoals Japan er ook eentje heeft.