De beleggers putten moed uit de verklaring van FED-voorzitter Ben Bernanke dat het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen niet sneller dan verwacht zal doorgevoerd worden. De vrees op zo'n scenario hield de beleggers al geruime tijd in een ijzeren wurggreep.

Opvallend is de correctie op de obligatiemarkt, waar het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw terugvalt richting 2,50%. Deze correctie is niet geheel onlogisch, want de vrees voor een stijging van de rente is weer wat naar de achtergrond verdrongen.

De beleggers putten moed uit de verklaring van FED-voorzitter Ben Bernanke dat het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen niet sneller dan verwacht zal doorgevoerd worden. De vrees op zo'n scenario hield de beleggers al geruime tijd in een ijzeren wurggreep. Opvallend is de correctie op de obligatiemarkt, waar het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw terugvalt richting 2,50%. Deze correctie is niet geheel onlogisch, want de vrees voor een stijging van de rente is weer wat naar de achtergrond verdrongen.