Dow Chemical profiteert flink van het herstel van de vraag naar plastic, speciaalchemie en chemische producten voor de landbouwsector en blijft daarom een favoriet in de sector Basismaterialen.

Daarbovenop komt de margeverbetering als gevolg van de schaliegas-'revolutie'. Hierdoor zijn zowel de energie- als de grondstoffenprijzen (zoals ethaan voor de productie van ethyleen en polyethyleen) zeer laag. De verwachting is dat deze prijzen ook laag zullen blijven.

Zeker vergeleken met sectorgenoten van buiten de VS hebben bedrijven als Dow, maar ook Lyondell Basell en andere (petro-)chemische bedrijven een zeer aantrekkelijke concurrentievoorsprong.

Dow Chemical profiteert flink van het herstel van de vraag naar plastic, speciaalchemie en chemische producten voor de landbouwsector en blijft daarom een favoriet in de sector Basismaterialen. Daarbovenop komt de margeverbetering als gevolg van de schaliegas-'revolutie'. Hierdoor zijn zowel de energie- als de grondstoffenprijzen (zoals ethaan voor de productie van ethyleen en polyethyleen) zeer laag. De verwachting is dat deze prijzen ook laag zullen blijven. Zeker vergeleken met sectorgenoten van buiten de VS hebben bedrijven als Dow, maar ook Lyondell Basell en andere (petro-)chemische bedrijven een zeer aantrekkelijke concurrentievoorsprong.