Gisteren zagen we weliswaar een forse stijging van de koersen, maar dat kan niet beletten dat van de 12 laatste sessies er 9 met lagere koersen werden afgesloten. Bovendien was er ook de merkwaardige terugval van de koersen tijdens de tweede helft van de dinsdagsessie.

Doug Kass van Seabreeze Partners, bekend geworden door het herkennen van de bodem in de markt in maart 2009, maakt zich echter weinig zorgen. Hij denkt dat we de jaardieptepunten hebben gezien en dat de tweede helft van het jaar goed gaat worden voor beleggers in aandelen.

Doug Kass ziet de koersen op Wall Street nog met 10 tot 12% stijgen, dit vanwege het feit dat er sprake is van een duidelijke onderwaardering. Het economisch herstel zal sterker dan verwacht zijn, waardoor we mogen rekenen op meevallende bedrijfsresultaten.

De aandelen noteren nu aan koers-winstverhoudingen van gemiddeld 11, wat bezwaarlijk veel kan worden genoemd gezien een historisch gemiddelde van 15. Kass gelooft dat de komende rally een duurzaam karakter zal krijgen.

Gisteren zagen we weliswaar een forse stijging van de koersen, maar dat kan niet beletten dat van de 12 laatste sessies er 9 met lagere koersen werden afgesloten. Bovendien was er ook de merkwaardige terugval van de koersen tijdens de tweede helft van de dinsdagsessie. Doug Kass van Seabreeze Partners, bekend geworden door het herkennen van de bodem in de markt in maart 2009, maakt zich echter weinig zorgen. Hij denkt dat we de jaardieptepunten hebben gezien en dat de tweede helft van het jaar goed gaat worden voor beleggers in aandelen. Doug Kass ziet de koersen op Wall Street nog met 10 tot 12% stijgen, dit vanwege het feit dat er sprake is van een duidelijke onderwaardering. Het economisch herstel zal sterker dan verwacht zijn, waardoor we mogen rekenen op meevallende bedrijfsresultaten. De aandelen noteren nu aan koers-winstverhoudingen van gemiddeld 11, wat bezwaarlijk veel kan worden genoemd gezien een historisch gemiddelde van 15. Kass gelooft dat de komende rally een duurzaam karakter zal krijgen.