Toch lijkt het al voorbarig om te stellen dat het economisch herstel in de Verenigde Staten vaste voet onder de grond heeft gekregen. Volgens sommige analisten blijven de kansen op een double dip recessie aanwezig.

Bij de University of Maryland merkt econoom Peter Morici op dat de economie na acht maanden van herstel jobs moet toevoegen, terwijl er vorige maand nog steeds jobs verdwenen.

De economische geschiedenis leert dat er daaruit geen enkele andere conclusie kan worden getrokken dan dat we op een double dip recessie afstevenen. Er is met andere woorden een nieuwe recessie op komst.

Of het scenario van een double dip recessie kans op slagen maakt, moet nog worden afgewacht. De optimisten geloven dat het gure winterweer jobcreatie in de weg heeft gestaan.

Zij geloven dat de bedrijfswereld in de komende maanden in versneld tempo jobs gaat creëren, waardoor het scenario van een double dip recessie kan worden vermeden.

Tig Gilliam, hoofd van de Noord-Amerikaanse divisie van Adecco, ziet bij de klanten van het interimbedrijf geen signalen die in de richting van een double dip recessie zouden kunnen wijzen. Toch blijft de kans aanwezig dat de Verenigde Staten met een structureel werkloosheidsprobleem blijven afrekenen.

Econoom Michael Pento van Delta Global Advisors is echter van mening dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar een nieuwe dip gaat beleven, precies vanwege het feit dat er geen nieuwe jobs bijkomen. Pento gelooft dus wel in een double dip recessie.

Toch lijkt het al voorbarig om te stellen dat het economisch herstel in de Verenigde Staten vaste voet onder de grond heeft gekregen. Volgens sommige analisten blijven de kansen op een double dip recessie aanwezig. Bij de University of Maryland merkt econoom Peter Morici op dat de economie na acht maanden van herstel jobs moet toevoegen, terwijl er vorige maand nog steeds jobs verdwenen. De economische geschiedenis leert dat er daaruit geen enkele andere conclusie kan worden getrokken dan dat we op een double dip recessie afstevenen. Er is met andere woorden een nieuwe recessie op komst. Of het scenario van een double dip recessie kans op slagen maakt, moet nog worden afgewacht. De optimisten geloven dat het gure winterweer jobcreatie in de weg heeft gestaan. Zij geloven dat de bedrijfswereld in de komende maanden in versneld tempo jobs gaat creëren, waardoor het scenario van een double dip recessie kan worden vermeden. Tig Gilliam, hoofd van de Noord-Amerikaanse divisie van Adecco, ziet bij de klanten van het interimbedrijf geen signalen die in de richting van een double dip recessie zouden kunnen wijzen. Toch blijft de kans aanwezig dat de Verenigde Staten met een structureel werkloosheidsprobleem blijven afrekenen. Econoom Michael Pento van Delta Global Advisors is echter van mening dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar een nieuwe dip gaat beleven, precies vanwege het feit dat er geen nieuwe jobs bijkomen. Pento gelooft dus wel in een double dip recessie.